daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Ananaspaj

Publicerad 2013-07-19 20:51:55 i Efterrätter

Den här ananaspajen är en favorit om ni frågar mig, den funkar lika bra till både efterrätt som till en helt vanlig fika! Den är lätt att röra ihop och sen ska man bara vänta på att den ska bli kvar i ugnen.
 
Pajdegen:
• 150 g smält smör eller margarin
• 1 dl socker
• 3 dl mjöl
• 1 tsk bakpulver
 
Blanda det smälta smöret eller margarinet, sockret, mjölet och bakpulvret. Tryck sedan ut degen i en pajform.
 
Ananasfyllningen:
• 2 dl creme fraiche
• 1 st ägg
• 0.5 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
• Krossad ananas
 
Blanda creme fraiche, ägget, sockret, vaniljsockret och den krossade ananasen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 25 min i 200 grader. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
 
Kram Elisabeth!:)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela