daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Sockerkaka

Publicerad 2015-11-30 18:43:47 i Mjuka kakor

Hej på er! Sockerkaka som man bakar alldeles för sällan nu för tiden, något som är så sjukt gott! Men det här receptet som jag provade blev inte alls bra, kaka blev vit och torr. Så ni får inget recept, tänker inte dela recept som jag inte själv är nöjd med. Men ni får lite bilder att titta på, några wienerbröd kom även med på bilderna.
 
Kram Elisabeth!♥

Schackrutor

Publicerad 2015-11-26 13:30:50 i Småkakor

Hej på er! Småkakor är något som jag älskar att äta men sällan blir nöjd med när jag bakar. Favoriterna är brysselkex, drömmar och såklart dessa undebara schackrutor. Dom ska ni få recept på idag.
 
Schackrutor 
• 4.5 dl vetemjöl
• 1 dl socker 
• 200g margarin eller smör 
• 4 tsk vaniljsocker
• 2 msk kakao
 
Blanda vetemjölet, sockret och matfettet i bitar i en matberedare. Det går såklart också att blanda för hand. Blanda i vaniljsocker. Dela degen i 2 lika stora delar. Ena degen ska nu blandas med kakaon. Rulla ut fyra längder, 2 ljusa och 2 mörka. Lägg dom i schackmönster ovanpå varandra. Låt degen ligga i kylskåp ett tag tills den inte är jätte mjuk. Skär dom i ca 0,5 cm tjocka skivor. Grädda kakorna på 200°C i 8-10 minuter
Jag tycker att det är svårt att få dem fina men goda är de iallafall.
 
Kram Elisabeth!♥

Chokladsnitt med tre olika smaksättningar

Publicerad 2015-11-23 21:11:59 i Tips

Hej på er! Nu är det äntligen här, receptet på chokladsnitten. Som jag skrev i det förra inlägget så utgår alla från samma grund med är smaksatt med olika godisar. 

Nu är det så att jag bloggar från mobilen och har då ingen aning om hur man länkar, det kan jag bara om jag bloggar från datorn. Så ni får en bild på receptet här nedanför istället.

Jag gjorde den här satsen och delade upp i två större och en mindre del och började smaksätta. De två stora delarna rullade jag ut och plattade till och tryckte i center och vaniljpraliner i dom. Center blev mycket lyckad med den andra flöt ut för mycket. De blev inte lika fina men smakade bra;) I den lilla satsen blandade jag i lakritsen kick med citron i, mamma ville se hur det blev. Hon är den enda i familjen som gillar lakrits och hon blev nöjd. Nu bilder på allt också.




Kram Elisabeth!💕

Början på triss i chokladsnitt

Publicerad 2015-11-19 21:44:31 i Godis

Godkväll allihopa! Har hört att det ryktas komma snö till helgen. Jag har ju ingen aning om var ni bor, ni kanske redan har snö? Fick iallafall ett sms från pojkvännen nyss om att det snöar och han befinner sig en bit utanför Motala. Hoppas faktiskt på att den kommer hit till mig, vill ju ha lite julkänslan när julbaket ska påbörjas nästa helg;)

Men nu till något helt annat, nämligen chokladsnitt i tre olika varianter. Alla har samma grund men olika smaksättningar.

•Center

• Vaniljpralin 

• Kick- citron & lakrits 


Efter att jag och mamma besökt Cloetta i Ljungsbro utanför Linköping så blev jag sugen på att baka med godis. Vi var även på Brunneby musteri i Borensberg då jag köpte med mig mjöl som kakorna är bakade på. Låter bilderna tala, recept och flera bilder får ni längre fram. 





Kram Elisabeth!💕

Mini cheesecakes

Publicerad 2015-11-16 20:43:58 i Bakelser

Hej på er! Hoppas att ni alla har haft en bra helg och en ännu bättre start på veckan. 

På Instagram så har det visats bilder på mini cheesecakes som är gjorda i skolan. Det är vaniljcheesecakes med digestivekex botten som gräddats i ugnen. Dekorerade med jordgubbar och blåbär.




Dom kom hemlevererade i denna kartong och familjen blir alltid lika glada. De får alltid en överraskning gällande innehållet. 

Kram Elisabeth!💕

Chokladmousse & pannacotta

Publicerad 2015-11-10 23:21:04 i Baka utan ugn

Hej på er! Inga Instagram bilder eller blogg inlägg på ett tag tyvärr. Lusten och orken har inte funnits där. Igår gjorde jag slut med min pojkvän. Därför ingen ordentlig uppdatering någonstans. Vill ändå ge er en förklaring till varför, tycker att ni lika gärna kan få veta.

Men nu till det roliga, men framför allt goda;) Tänkte visa bilder på chokladmousse och pannacotta som jag och min finaste vän gjorde i skolan för ett tag sen.

Mjölkchoklad mousse & vit choklad mousse med passionsfrukt.
Jordgubbspannacotta & choklad ganache med apelsin & vindruvor. 

Där har vi dem, chokladmousse är något man verkligen borde göra ofta.

Kram Elisabeth!💕

Förklaring till statistiken & kladdkaks tävling

Publicerad 2015-11-05 16:41:01 i Allmänt

Hej på er! Hoppas att ni haft det bra idag. Jag avslutade den tredje dagen på praktiken, denna gång är jag på Sandelius Konditori i Åtvidaberg. Jag trivs redan superbra där!
 
Ni som kikade in här igår eller tidigare idag har säkert redan läst mitt förra inlägg, där jag blev så förvånad över hur min statistik gått upp. Nu har jag förklaringen till allt, det är nämligen tävling på gång som jag fick reda på att jag var med i idag, super kul såklart!:)
 
Det är ju kladdkakans dag på lördag och då har bloggredaktionen för blogg.se ordnat en tävling med olika sorters kladdkakor som man kan rösta på och även inspireras av. Då var min en utav de utvalda fick jag veta genom en kommentar från bloggredaktionen tidigare idag. Superkul att kunna se andras goda smakkominationer i deras kladdkakor också.
 
Om det är så att ni skulle vilja rösta på någon utav kladdkakorna så lägger jag in en länk här --> Kladdkakor tävling
Ni får gärna rösta på min, det hade varit jätteroligt! Just denna kladdkaka blev så uppskattad både på bloggen och Instagram så det var lite extra kul att de valde just den. Och om min kladdkaka inte faller er i smaken så finns det andra som kanske passar er bättre, in och kika vettja;)
 
Här är den, någon som kommer ihåg?
Länk till receptet hittar ni här.
 
Kram Elisabeth!♥
 
 

Vad hände här?

Publicerad 2015-11-04 21:32:59 i Allmänt

Hej på er! Jag bara måste fråga er alla läsare vad som hände igår? Jag loggar som vanligt in på bloggen och ser detta på statistiken.

Fattar ni hur sjukt detta är? I vanliga fall ligger läsar skalan på 20-30 personer och nu hände det här.

Och jag vill bara veta, hur hittade ni alla hit samtidigt? Snacka om nyfiken tjej här. Ha en bra kväll!

Kram Elisabeth!💕


Petit fours

Publicerad 2015-11-02 19:43:02 i Godis

Hej på er! "Idag ska vi göra petit fours" sa våran konditori lärare för ett par veckor sen. Något jag själv aldrig hört talas om innan. Men när hon väl förklarade så kom jag på att jag sett dessa munsbitar i skolans butik. 

Om jag kommer ihåg rätt så betyder det just "liten munsbit" men är inte riktigt säker. Den här gången gjorde vi petit fours gjorda på bla mandel men visste ni att tex chokladbollar, dammsugare och biskvier räknas som petit fours om de görs i super mini format? Då har nog några fler gjort petit fours innan.

De här petit fours på bilden nedan gjorde jag och mina fina vänner. De har smak av jordgubb och är dekorerade med en nyckelpiga.

Kram Elisabeth!💕

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela