Kladdkaka med karamelliserad mjölk
Hej på er! Igår var det kladdkakans dag så jag hoppas att ni fått njuta av en riktigt god kladdkaka. Jag provade ett alldeles nytt recept som jag själv kommit på. Det receptet gav den godaste kladdkakan som jag någonsin bakat. Den är perfekt kladdig och har en lite krispig yta precis som det ska vara. Just nu står en till i ugnen, så god var den! Nu till receptet.
Kladdkaka med karamelliserad mjölk
Kladdkaka med karamelliserad mjölk
• 100 g smör eller margarin
• 2 dl socker
• 2 ägg
• 4.5 msk kakao
• 1.5 tsk vaniljsocker
• 1.5 dl vetemjöl
• 0.5 tsk salt
• 1/3 burk kondenserad mjölk
Koka burken med kondenserad mjölk i två timmar. Låt svalna under natten. Smält fettet i en kastrull, rör i resten av ingredienserna i följande ordning. (Inte den karamelliserade mjölken). Smöra och bröa en springform. Häll i hälften av smeten i formen, klicka i den karamelliserade mjölken. Häll över resten av smeten. Grädda på 175°C i ca 15-20 minuter. Låt svalna, sätt sedan in i kylskåpet tills den ska serveras.
Kram Elisabeth!♡