daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Frukttårta

Publicerad 2015-02-07 19:11:06 i Fyllningar/Frostings/Smörkrämer

Hej alla fina! Nu kommer det efterlängtade receptet på frukttårtan. Den var grymt god enligt mig, en frisk och fruktig smak. Roligt att bjuda på efter julens "tunga" mat och fika. 
 
Jag använde som vanligt receptet lika delar till anslaget/tårtbotten. Jag utgick från 7 st ägg men man väljer själv hur hög man vill ha den. Man ut går efter lika delar av ägg, socker och mjöl. Lättast är att mäta i glas så att man ser.
 
Anslag/ tårtbotten lika delar
• Ägg
• Socker
• Hälften mjöl, hälften potatismjöl
• Bakpulver
 
Börja med att knäcka äggen i ett stort glas, jag tog 7 st. Mät upp lika mycket socker i nästa glas. Mät upp hälften vetemjöl och hälften potatismjöl i det tredje glaset. Man kan ta bara vetemjöl också. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda i mjölet och bakpulver med handen, på så sätt känner man om det skulle bli några klumpar. 2.25 tsk bakpulver är lagom till 7 ägg. Täck en springform med bakplåtspapper längs kanterna, då får du botten jämnare och finare. Grädda på 175 grader i ca 45-60 min, beroende på ugn. 
Nu är det dags att fylla tårtan, börja med att dela botten i 3 lika stora delar. 
 
Fyllning 1
• Vaniljkräm
Hur hemskt det än låter så gillar jag den vaniljkräm man vispar ihop på påse mer än hemmagjord vaniljkräm. Har provat många recept men inte hittat något som faller mig i smaken så i den här tårtan är det färdig vaniljkräm. 
 
Fyllning 2
• 3 dl vispad grädde
• Valfri mängd hallon
Blanda ihop den vispade grädden med hallonen och du får en grymt god och frisk hallongrädde.
 
Täck tårtan med grädde.
Dekorera med kiwi, jordgubbar och konserverade persikor. Klart! Njut nu av alla bilder på denna goda skapelse;)
 
Kram Elisabeth!♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela