daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

En förklaring och chokladmousse

Publicerad 2016-04-26 13:39:23 i Efterrätter

Hej på er! Det har ekat tomt här på bloggen rätt så länge nu och det är helt enkelt för att jag inte har tid. Studenten närmar sig och imorgon så ska jag göra det stora slutprovet som visar om jag blir godkänd eller inte. Så all tid har gått åt till att klara det här provet och skolan. 

Tänkte ändå bjuda på bilder på dessa underbart goda chokladmousser i dessertglas. 
Mjölkchoklad mousse, vitchoklad mousse, chokladmaräng och mandarin.

Både bloggen och instagram kommer att uppdateras med tiden, när allt inte är så stressigt längre. Stort tack för att ni fortfarande kikar in här varje dag, är så otroligt glad för det!!

Kram Elisabeth!💕

Budapestbakelser

Publicerad 2016-04-11 22:38:04 i Bakelser

Hej på er! Ni får njuta av bilderna av dessa budapestbakelser idag. Även fast att jag skulle vilja ge er alla varsin alldeles egen. Tack för att ni läser bloggen och gillar det jag gör! 


Kram Elisabeth!💕

Gräddtårtor

Publicerad 2016-04-03 19:39:02 i Tårtor

Hej på er!
Slutprovet börjar närma sig och den 27-28 april är det dags, snacka om att man är nervös. Fram tills dess gäller massproduktion på sånt vi behöver öva på, och jag har valt att gå igenom allt som jag ska baka. Gräddtårtor ska göras på mitt slutprov och här kommer bilder från när jag övade på det senast.
Måste bli noggrannare när jag spritsar kanten, öva och öva är det som gäller! 

Provade också på en ny sorts rosetter ovanpå. 

Kram Elisabeth!💕

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela