daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Huller om buller tårta #2

Publicerad 2016-02-29 20:07:28 i Baka utan ugn

Hej på er! En underbart god "tårta" som är lätt att variera, huller om buller tårtan. Receptet finns redan på bloggen sedan innan men här är den i en ny tappning. Tänkte tipsa om hur man kan variera den.
 
• Sylten- jordgubb, hallon, blåbär, äppelmos, lemon curd.
• Frukten- jordgubbar, kiwi, persikor, hallon, blåbär, vindruvor, cocktail frukt, passionsfrukt.
• Såsen- kolasås, lakritssås. 
 
Kram Elisabeth!♥

Dags att inspirera varandra!

Publicerad 2016-02-23 16:22:36 i Allmänt

Hej på er! Det har ekat tomt både på bloggen och instagram på senaste tiden och det är för att jag inte har någon energi och inspiration. Om man ska göra något så ska det göras ordentligt, det är därför det har varit tomt. Men igår kväll kom jag på en ide, jag tycker att vi ska tipsa varandra om olika bloggar och instagram konton. Så senare idag så kommer jag tagga mina fyra favorit konton på Instagram så att fler kan ta del av dom. Jag kommer även låta er tagga era favoriter, på så sätt får både jag och ni inspiration. Hoppas att ni hänger med på min ide! På instagram heter bloggen @daxforfika . 
 
Kram Elisabeth!♥ 

Bullar med mandelmassa/vanilj & chokladsnitt

Publicerad 2016-02-10 07:59:00 i Egna recept

Hej på er! Uppdaterar er även om dessa bullar, fast med en ny fyllning och chokladsnitten. Dessa bjöd jag också på när jag fyllde år. Länk under bilderna.
Bullar med mandelmassa & vanilj. 
 
Där har ni dessa två, enkelt och vanligt men supergott! Ha en bra dag, glöm inte att följa bloggen på Instagram @daxforfika
 
Kram Elisabeth!♥

Citronbiskvier #2

Publicerad 2016-02-07 17:48:19 i Baka utan ugn

Hej på er! Om ni följer bloggen på instagram, heter @daxforfika där så har ni säkert sett dessa bakverk. De är ifrån mitt födelsedagsfirande med släkten. I det här inlägget får ni receptet på dessa citronbiskvier igen, har nämligen bakat dom både en, två och flera gånger. Receptet hittar ni här
 
Kram Elisabeth!♥

Mazariner & praliner

Publicerad 2016-02-04 18:11:16 i Bakat i skolan

Hej på er! Nu har vi kommit igång med att baka i skolan ordentligt. Tänkte visa två saker vi gjorde förra onsdagen. 
Limepraliner med vit choklad.

Annorlunda mazariner med rabarberkompott, kiwi och vindruvor. 

Där fick ni se lite nytt. Just nu väntar jag på att ett anslag ska bli klart i ugnen, det ska nämligen bakas tårta i helgen. Mer om det längre fram;) Ha en toppen helg nu!

Kram Elisabeth!💕

Prickiga drömmar

Publicerad 2016-02-01 22:28:13 i Småkakor

Hej på er!
Småkakor är något som jag verkligen gillar men tycker är lite krångliga att få till. Men dessa kakor är super enkla och otroligt goda. Prickiga drömmar heter dom och innehåller både mörk choklad och corn flakes. Receptet är några år gammalt och bakas varje jul hemma hos oss. Receptet kommer från en jobbarkompis till mamma.




Kram Elisabeth!💕

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela