daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Äppelmuffins med kanel & socker

Publicerad 2013-08-22 19:49:35 i Cupcakes/Muffins

Nu har jag inte bloggat på ett tag för att det har varit mycket att göra. Skolan har börjat och jag trivs i klassen och nu väntar jag bara på att lektionerna ska dra igång så att jag kan komma ett steg närmare min dröm. Nu i sensommar, snart hösttider så är äpplen perfekt att ha i bakningen. Ni ska nu få receptet på äppelmuffins med kanel och socker.
 
• 100 g margarin
• 1.5 dl socker
• 4 st ägg
• 5 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 dl mjölk
• Äpplen
• Kanel
• Socker
 
Blanda margarinet och sockret med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget medan du fortsätter att vispa. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör ner det i smeten och tillsätt mjölken. Klicka nu ut smeten i pappersformar. Skär äpplena i skivor/bitar/klyftor som du vill ha dom, tryck i dem och strö över kanel och socker i lagom mängd. Grädda i ca 15 min på 200 grader.
Kram Elisabeth!:)
 
 

Snurrade baguetter

Publicerad 2013-08-07 17:55:02 i Bröd

Idag så har jag bakat baguetter. Dom är jättegoda och ska bara jäsas en gång. Ett lite lyxigare bröd.
 
Skruvade baguetter:
• 50 g jäst
• 5 dl fingervarmt vatten
• 2 tsk salt
• 1 msk matolja
• 13-14 dl vetemjöl
• Olja till pensling
 
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet, häll på lite av det fingervarma vattnet och rör till jästen löst sig. Häll sedan i resten av vattnet och oljan.
 
2. Häll i 12 dl av vetemjölet och rör till en klimpfri deg. Fortsätt att tillsätta mjöl tills degen släpper från kanterna. Låt degen jäsa under bakhandduk i en timme.
 
3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg degen på mjölat bakbord. Platta till degen till en ganska tjock rektangel, skär degen i 3 delar på längden. Nu ska du skruva varje del så att den bildar en baguette.
 
4. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla brödet med olja. Grädda mitt i ugnen i 25 min. Om du vill få en fin skorpa på brödet så kan man sätta en ugnsform med vatten i längst ner i ugnen.
 
5. Låt bröden ligga på plåten till dom har svalnat.
 
Kram Elisabeth!:)

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela