daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Bloggpaus

Publicerad 2015-12-15 21:30:46 i Allmänt

Hej på er! Har nu kommit fram till att det är dags för en liten blogg paus. Har uppdaterat bloggen regelbundet sedan januari 2013 och kände att jag inte ger bloggen den kärlek som den behöver. Så tills vidare får bloggen och Instagram vila. Jag känner att jag inte vill dela med mig av halvdana inlägg osv så nu ska jag spara på energin och kommer tillbaka så snart som jag är pepp på detta igen. Ha det bra så länge!

Kram Elisabeth!💕

Inspirerade jul bakverk

Publicerad 2015-12-10 20:41:42 i Jul

Hej på er! Om ni är inspirationslösa nu inför julen så är detta ett inlägg för er. Bläddrade igenom weheartit och hittade dessa fina och inspirerande bilder på olika bakverk med jul tema, jag blev sugen på att baka macaronsen med den fina dekorationen. 








Alla bilder är lånade från weheartit.

Kram Elisabeth!💕

Lussebullar

Publicerad 2015-12-07 17:18:25 i Jul

Hej på er! Igår passerade vi andra advent och jag har inga julkänslor alls vilket känns super tråkigt... Men jul blir det ändå och förra helgen bakade jag lussebullar, det är liksom obligatoriskt hemma hos oss;) Samma recept som de två senaste åren, länken hittar ni här.
 
Denna jul gjorde jag vaniljsnurror av saffransdegen också för att få lite variation på det hela.
 
Kram Elisabeth!♥
 
 

En underbart god efterrätt

Publicerad 2015-12-03 18:53:05 i Tips

Hej på er! Sitter och mumsar på mjuk pepparkaka med lingongrädde just nu, så otroligt gott. Mamma har varit i farten och bakat;) Men jag tänker bjuda er på ett recept på något helt annat denna gång.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla den så den får förbli namnlös ett tag framöver. Ni som följer bloggen på instagram (under namnet @daxforfika) har redan sett denna skapelse. Den består av en kexbotten och på det en massa gottigheter. Ett enkelt lägga ihop recept utan några mått på vilken mängd man ska ha, man bestämmer själv;) 


Till en början hade jag tänkt att ha kondenserad mjölk på men den var slut i affären. Då tänkte jag koka egen kolasås och vet ni vad? Den ljusa sirapen var också slut, jag blev galen och tillslut fick det bli färdig kolasås på flaska.

• Digistivekex
• Cookies 
• Smör/margarin 

Mosa kexen och kakorna och blanda i det smälta fettet. Utgå från smulorna och variera fettet efter det, ska kunna tryckas ut i en springform. Grädda på 200°C tills det fått lite färg och "satt sig". 

• Kolasås
• Vispad grädde 
• Banan
• Inlagda mandariner
• Daim 

Låt botten svalna och lägg sedan på resten av gottigheterna i följande ordning. Klart!




Kram Elisabeth!💕

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela