daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Födelsedagstårta

Publicerad 2015-06-29 15:46:40 i Egna recept

Hej på er! I maj så fyllde både min syster och hennes bästa vän 16 år. Till deras fest med kompisarna så ville de ha en tårta och de fick önska och sen så gjorde jag. Eftersom att den ena tjejen är laktosintolerant så fick tårtan bli laktosfri, dock är det vanlig choklad i men det brukar hon äta så det var okej. Alla recept på fyllningar mm finns på bloggen under kategorinerna så jag radar bara upp de "stora" delarna.
 
• Anslag x 2. den ena lite mindre
• 1 sats godisfluff, här av choklad
• 1 sats vaniljkräm
• 5 dl grädde
• Marsipan
• Sockerpärlor
 
 
 
Kram Elisabeth!♥
 

Rabarberkaka med mannagryn

Publicerad 2015-06-25 12:11:57 i Egna recept

Hej på er! Jag har länge velat prova att baka med mannagryn då det är något jag verkligen gillar. Jag tog tag i saken och det blev en rabarberkaka. Den blir riktigt saftig och super god! Receptet är mitt eget.

Rabarberkaka med mannagryn 
• 100 g margarin
• 1.5 dl socker
• 2 st ägg
• 1 dl mannagryn 
• 1 dl vetemjöl 
• 1 tsk vaniljsocker 
• 1.5 tsk bakpulver
• 0.5 dl mjölk 
• Rabarber
• Kanel
• Pärlsocker 

Smöra och bröa en springform. Vispa fett och socker med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i resten av ingredienserna minus mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt mjölken och blanda i. Häll smeten i formen och tryck i rabarber i längder runt om mitten av formen (se bilden). Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd. Grädda på 175°C i ca 30 minuter. 





Kram Elisabeth!

Tips på sommriga bakverk

Publicerad 2015-06-21 13:44:50 i Egna recept

Hej på er! Antar att det inte är så många som tittar i arkivet här på bloggen så jag tänkte uppdatera er lite. En sommrig tårta är väl aldrig fel? Receptet finns om ni trycker på länken.
 
Frukttårta
 
Kram Elisabeth!♥

Marängtårta med jordgubbar

Publicerad 2015-06-18 20:58:33 i Baka utan ugn

Hej på er! Jag kom hem trött och stressad efter ett par timmars jobb och då hade mamma lagt ihop denna goda skapelse. En marängtårta med jordgubbar, grädde och hackad japp choklad. Hur god som helst!



Kram Elisabeth!

Chokladbollar med jordnötssmör

Publicerad 2015-06-13 15:31:27 i Baka utan ugn

Hej på er i sommarvärmen! Ett favoritrecept i repris denna soliga lördag. Chokladbollar med jordnötssmör som jag knåpade ihop för en tid sen. Följ länken här om ni vill komma till receptet, nya bilder har jag dock uppdaterat med här nedan. 
 
 
Kram Elisabeth!♥

Stekpannebröd

Publicerad 2015-06-10 13:32:44 i Baka utan ugn

Hej på er! Igår tog jag sommarlov vilket betyder att jag har en hel sommar på mig att baka, när jag inte jobbar förstås. Fick sommarjobb på min praktikplats på Ica maxi bageriet i Västervik. Västervik är en känd turistort så vi kanske ses i sommar? Lovade att receptet på stekpannebröd skulle komma upp här på bloggen idag så här kommer det. Det ser inte mycket ut för världen men det är såå gott! 

Stekpannebröd 
• 3.5 dl vetemjöl 
• 1.5 dl rågsikt 
• 0.75 tsk salt
• 2 tsk bakpulver 
• 1 dl matolja
• 1.5 dl mjölk
• 0.5 dl grädde

Blanda allt torrt. Tillsätt de blöta ingredienserna. Forma till platta bröd och stek i stekpanna till de fått fin färg och blivit klara. Äta med smör på medan de är varma. 


Kram Elisabeth!

Kladdkaka med daim & plopp

Publicerad 2015-06-07 18:00:24 i Efterrätter

Hej på er! Ytterligare en ny kladdkaka är testad. Denna innehåller daim och plopp men har samma grundrecept som jag brukar använda, mitt eget recept. En kort recept förklaring denna gång. 
 
Kladdkaka med daim & plopp
• En sats kladdkaka (utan den karamelliserade mjölken)
• Daim & plopp i valfri mängd

Följ kladdkaks receptet men blanda i daim och plopp i mindere bitar istället för karamelliserad mjölk.
 
Kram Elisabeth!♥
 
 

Resultatet av en vetedeg

Publicerad 2015-06-04 18:25:39 i Vetebröd/Bullar

Hej på er! I detta inlägg kommer olika slutresultat från en och samma deg, den älskade vetedegen. Receptet på grunddegen finns under kategorin vetebröd/bullar om någon är sugen på att baka. 





Kram Elisabeth!

Årets första rabarberpaj

Publicerad 2015-06-01 22:21:13 i Paj

Hej på er! Efter några dagars frånvaro så är jag tillbaka. Ett efterlängtat recept innehåller detta inlägg, rabarberpajen som synts på Instagram. Många har frågat efter receptet och nu kommer det äntligen. Det går superbra att byta ut rabarbern mot någon annan frukt eller bär.

Knäckig rabarberpaj
• 2.5 dl vetemjöl 
• 2.5 dl socker
• 1 st ägg
• 100 g margarin
• 1 tsk bakpulver 

Smält margarinet och blanda i resterande ingredienser. Skär rabarbern i bitar och lägg i en pajform och fördela smeten över. Grädda på 200°C i ca 30-40 minuter. 

Där ser ni resultatet av pajen.



Lite bilder på mig och pajen också. De bjuder jag på, fast numera är håret mitt kort;)

Kram Elisabeth!

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela