Havrefrallor med linfrön
Igår bakade jag frallor som bara innehåller 25 g jäst, perfekt om man har det liggandes i kylskåpet. Jag gjorde 22 st och mina var medel stora. Med havregryn och linfrön blir brödet mer mättande.

Havrefrallor med linfrön:
• 25 g jäst
• 5 dl vatten
• 2 tsk salt
• 2 msk olja
• 3 dl havregryn
• 1 dl linfrön
• 10 dl vetemjöl
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet när jästen har löst sig. Häll i salt, olja, havregryn och linfrö. Rör om och låt blandningen svälla i 15 min. Häll i 9 dl vetemjöl och spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i 5-10 min beroende på om du använder maskin eller gör degen för hand. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under en bakhanduk i 1 timme. Ta nu upp degen på mjölad bänk och knåda in det sista mjölet. Nu bestämmer du frallornas storlek och delar degen i lika stora delar. Forma frallorna runda och lägg dom på bakplåtspappers klädda plåtar. Låt dom jäsa i 30 min. Grädda i ca 10-15 min i 225 graders ugnsvärme.
Kram Elisabeth!:)