Jordgubbstårta

Här kommer receptet på en riktigt sommartårta. Botten och fyllning är en vanlig sverigekaka men jag lade även skivade jordgubbar i mellan och toppade med vispad grädde och jordgubbar.
Sverigekaka:
• 3 st ägg
• 3 dl socker
• 3 dl vetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 dl kokande vatten
Fyllning:
• 125 g margarin
• 1 dl mjölk
• 4 tsk vaniljsocker
Dekoration:
• 5 dl vispgrädde
• Ca 2 liter jordgubbar
Gör så här: Vispa äggen och sockret poröst. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och det kokande vattnet. (Det går jättebra att koka vattnet i en vattenkokare.) Häll kakan i en smord och bröad form. (Om man inte har eller vill använda ströbröd till formen kan man istället ta mannagryn. Jag har också använt mig av en avlång form men självklart kan man ta en rund också.) Grädda i 175 grader i 30 min. Dela kakan i 2 bottnar. Koka upp margarin och mjölk. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp fyllningen på de två bottnarna. Lägg sedan skivade jordgubbar på den ena botten och lägg ihop. Vispa grädden och täck tårtan, dekorera med jordgubbarna. Njut av kakan och sommaren! Kram Elisabeth!:)
