Bullar med vaniljfyllning

Mamma önskade sig bullar och så fick det bli. Jag har vaniljfyllning, tycker att det är godast.
Bullar:
• 150 g matfett (Jag tog 100 g smör och 50 g margarin)
• 5 dl mjölk
• 50 g jäst
• 0.5 tsk salt
• 1.5 dl strösocker
• 13 dl vetemjöl
Vaniljfyllning:
• 100 g smör
• 1 dl strösocker
• 2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
Pärlsocker
Smält mattfettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen och lös upp den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet tillsammans med salt, socker, och 9 dl av mjölet. Arbeta degen så att den blir smidig. Tillsätt 2 dl mjöl till. När degen släpper från degbunkens kanter är den klar. Jäs under bakhandduk i 30 min. Arbeta degen några minuter. Stjälp upp den på mjölad bänk. Knåda i resten av mjölet. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del som en rektangel. Rör ihop fyllningen och bred ut den på degen. Rulla ihop och skär till bullar. Lägg dom i bullformar eller på bakplåtspapper. Jäs dom i 30 min under bakhandduk. Pensla med ägget och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 min på 250 grader. Jag fick runt 50 bullar.
