Långpannebröd
Hej på er! Ytterligare ett brödbak har blivit av, den här gången långpannebröd med linfrön. Jag kan nog nästan säga att det här brödet är mitt favoritbröd, för riktigt gott är det verkligen. Något jag tycker alla borde testa!

Kram Elisabeth!♡
Långpannebröd
• 50 g jäst
• 5 dl mjölk
• 2 msk honung
• 1 msk salt
• 1 dl linfrön
• 5 dl rågsikt
• ca 7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken så den blir fingervarm. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken och de övriga ingredienserna. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt degen jäsa under bakduk i 40 min. Klä en långpanna med bakplåtspapper (30x40 cm). Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Skär degen i rutor ca 20 stycken. Grädda på 225°C i ca 15 min.

Kram Elisabeth!♡