daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Mormors småfranska

Publicerad 2014-06-25 09:33:39 i Bröd

Hej på er! Det var länge sedan som jag bakade bröd. Känslan av att ha frysen full av hembakat bröd är något man blir glad över, iallafall jag. Så nu tänker jag dela med mig av min mormors recept på småfranska. Bara fem ingredienser och enkla att göra, godast är de såklart nybakade.

Mormors småfranska 
• 50 g jäst
• 5 dl vatten
• 50 g matfett
• 1-1.5 tsk salt
• Knappt 1 kg vetemjöl ca 16-17 dl

Smula jästen i en bunke. Smält fettet och häll i vattnet, ska bli fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och vetemjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Dela degen i 30-40 bitar och rulla till frallor. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda på 225°C i ca 10-12 min.

Kram Elisabeth!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela