Mormors småfranska
Hej på er! Det var länge sedan som jag bakade bröd. Känslan av att ha frysen full av hembakat bröd är något man blir glad över, iallafall jag. Så nu tänker jag dela med mig av min mormors recept på småfranska. Bara fem ingredienser och enkla att göra, godast är de såklart nybakade.

Kram Elisabeth!♡
Mormors småfranska
• 50 g jäst
• 5 dl vatten
• 50 g matfett
• 1-1.5 tsk salt
• Knappt 1 kg vetemjöl ca 16-17 dl
Smula jästen i en bunke. Smält fettet och häll i vattnet, ska bli fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och vetemjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Dela degen i 30-40 bitar och rulla till frallor. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda på 225°C i ca 10-12 min.
