Socker med smak av blommor
Hej på er! I två dygn har två stycken burkar stått på köksbänken och gjort sig klara, gissa innehållet? Ingredienserna är få, endast socker och blommor. I fredags kväll gjorde jag socker med smak av två sorters blommor, fläder och ros. Ytterligare ett eget recept, det är så kul när fantasin flödar. Egentligen hade jag velat prova med syrenblommor men de hade tråkigt nog blommat över. Här kommer receptet på de olika sorterna, man blandar inte fläder och ros utan det är två olika recept.
Socker med smak av fläder
• 1.5 dl socker
• 2 st fläderblomskronor
Socker med smak av ros
• 1 dl socker
• 2 st små rosor
Börja med att tvätta blommorna noga och ta bort eventuella kryp och insekter. Dela fläderkronorna i mindre kvistar och rosorna tar man bara bladen var för sig. Blanda blommorna med sockret och låt stå i en lufttät burk i ca två dygn. Rör i sockret några gånger per dag. Ta sedan bort blommorna/bladen och sockret är klart att användas.






Enligt mig så smakade flädersockret godast. Jag har tänkt att man kan strö sockret över någon mjuk kaka, ha i bullfyllningen eller rulla chokladbollar i.
Kram Elisabeth!♥