Frozen cheescake

Hej alla fina! Någon mer än jag som blir glad när man ser en burk med philadelphiaost? Kanske inte, men man kan göra så mycket gott med en sån burk. Hur som helst så gjorde jag en cheescake igår. Jag tänkte göra ett steg för steg inlägg så ni får receptet först och instruktionerna under tiden bilderna visas.
• 3 st ägg
• 200 g philadelphiaost
• 2 dl socker
• 1 msk vaniljsocker
• 3 dl grädde
• 25 st digestivekex

Börja med att dela på äggen. Lägg äggulorna, osten, sockret och vaniljsockret i en bunke.

Vispa det.

Vispa grädden.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.


Blanda ihop äggsmeten, grädden och äggvitorna.

Smula digestivekexen i en springform. Botten blir ganska tjock, vilket jag gillar men om man vill ha den tunnare så tar man bara färre kex. Jag har också olika storlekar på kexsmulorna både stora och små.

Häll smeten i formen och frys. Helst ska den stå över natten för att bli riktigt bra.







Här får ni bilder på slutresultatet, och smaken? Hur god som helst, rekomenderas verkligen!
Kram Elisabeth!♥