daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Seg kladdkaka med kladdig topping & strössel

Publicerad 2015-04-06 18:42:13 i Egna recept

Hej på er! Ännu en kladdkaka är påhittad, denna med en topping som smakar som smeten innan man gräddar den. Kladdkakan är därför mera seg i konsistensen än vanligt. Annars skulle det bara bli en kletig massa alltsammans. 

Kladdkaka
• 150 g smör eller margarin
• 2 dl socker
• 2 st ägg
• 4 msk kakao
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl vetemjöl 
• 0.5 tsk salt
• 0.5 dl farinsocker 

Smält fettet och rör i resten av ingredienserna. Smöra och bröa en form och häll i smeten, grädda på 175°C i ca 18-20 min. Låt kakan svalna, gör topingen så länge.

Chokladtopping 
• 1 dl grädde
• 1 dl mjölk 
• 0.5 dl socker
• 3 msk kakao
• 3 dl florsocker
• 1 msk honung 
• 1 tsk vaniljsocker
• 0.5 tsk salt
• 50 g smör eller margarin 

Blanda allt utom fettet i kastrullen och värm upp tills den tjocknar lite. Ta av från plattan och rör i fettet tills det smälter. Häll allt över kladdkakan och strö över valfritt strössel. Låt stå i kyl tills servering.


Kram Elisabeth!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela