Seg kladdkaka med kladdig topping & strössel
Hej på er! Ännu en kladdkaka är påhittad, denna med en topping som smakar som smeten innan man gräddar den. Kladdkakan är därför mera seg i konsistensen än vanligt. Annars skulle det bara bli en kletig massa alltsammans. 
Kladdkaka



• 150 g smör eller margarin
• 2 dl socker
• 2 st ägg
• 4 msk kakao
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl vetemjöl
• 0.5 tsk salt
• 0.5 dl farinsocker
Smält fettet och rör i resten av ingredienserna. Smöra och bröa en form och häll i smeten, grädda på 175°C i ca 18-20 min. Låt kakan svalna, gör topingen så länge.
Chokladtopping
• 1 dl grädde
• 1 dl mjölk
• 0.5 dl socker
• 3 msk kakao
• 3 dl florsocker
• 1 msk honung
• 1 tsk vaniljsocker
• 0.5 tsk salt
• 50 g smör eller margarin
Blanda allt utom fettet i kastrullen och värm upp tills den tjocknar lite. Ta av från plattan och rör i fettet tills det smälter. Häll allt över kladdkakan och strö över valfritt strössel. Låt stå i kyl tills servering.


Kram Elisabeth!♡