daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Bullar med rabarber, jordgubbar & vanilj

Publicerad 2015-08-10 15:25:19 i Tips

Hej på er! Nu visar sig sommaren från sin bästa sida här i östra Småland iallafall. Vad passar då inte bättre än ett par somriga bullar att fika på? Vetedegen är det receptet som jag själv hittat på och har använt tidigare men fyllningen är ny. Kul att variera de mest klassiska bakverken tycker jag. Nya favoritbullen för mig. Här får ni också ta del av receptet. 
Till bullarna så drack vi hemmagjord rabarbersaft, bästa kombon!

Bullar med smak av sommar
• 100 smör eller margarin
• 2.5 dl kall mjölk
• 2.5 dl kallt vatten 
• 50 g jäst för söta degar
• 0.5 tsk salt
• 1 dl socker
• 12 dl vetemjöl

• 150 g smör eller margarin
• 1 dl socker
• 0.5 msk vaniljsocker 
• Rabarber 
• Jordgubbar

• Ägg
• Pärlsocker 

Lös upp jästen i lite av degvätskan (mjölk och vatten blandat) och tillsätt resten av vätskan när jästen löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg. Fettet ska vara rumstempererat. Jäs degen till dubbel storlek. Knåda ihop degen på bänken och forma till en stor slät bulle. Låt vila utan att vara övertäckt i ca 10 minuter. Gör under tiden fyllningen med fett, socker och vaniljsocker som man blandar ihop. Skär rabarber och jordgubbsr i skivor. Forma till bullar genom att kavla ut, bred på fyllning och strö över sommar frukten och rulla ihop. Låt jäsa igen till dubbel storlek. Pensla på uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda på 250°c i ca 10-12 minuter. Klart!










Kram Elisabeth!💕

Kommentarer

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Publicerad 2015-08-10 18:13:52

Super mumsigt :D

Svar: Ja, bullar går alltid hem och dessa är godare än de traditionella;)
Elisabeth

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela