daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Chokladbollar med banan & apelsinjuice

Publicerad 2015-02-28 11:06:31 i Egna recept

Hej på er! Förra helgen så var jag sugen på att baka något snabbt och jag valde att göra chokladbollar. När jag var yngre så var Johanna Westman en stor förebild för mig, någon kanske har sett hennes program "Johanna & mixern"? Hursomhelst så fick jag hennes receptbok och i den finns det ett recept som heter apgoda chokladbollar och jag hittade inte boken så jag gjorde min egen tolkning på hennes recept. Chokladbollarna innehåller banan och apelsinjuice som ger dem en annorlunda smak. Nu till receptet och som sagt det här är inte receptet från Johannas bok utan mitt eget påhitt.


Chokladbollar med banan & apelsinjuice 
• 100 g margarin
• 2 dl socker
• 1 msk vaniljsocker 
• 6 msk kakao
• 1 st banan 
• 5 dl havregryn 
• 2 msk apelsinjuice 

Blanda alla ingredienser (jag använde elvispens degkrokar) till en smet. Forma  till bollar i valfri storlek och rulla i socker, kokos eller strössel. Låt stå i kylen innan servering. Klart! 

Smeten blir kladdigare än vanliga chokladbollar så de är svåra att få jämna med smaken är det inget fel på. 

Jag hittade två rosa färgade sockersorter som jag färgat nån gång och glömt bort. 

Kram Elisabeth!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela