Rabarberkaka med mannagryn
Hej på er! Jag har länge velat prova att baka med mannagryn då det är något jag verkligen gillar. Jag tog tag i saken och det blev en rabarberkaka. Den blir riktigt saftig och super god! Receptet är mitt eget.






Rabarberkaka med mannagryn
• 100 g margarin
• 1.5 dl socker
• 2 st ägg
• 1 dl mannagryn
• 1 dl vetemjöl
• 1 tsk vaniljsocker
• 1.5 tsk bakpulver
• 0.5 dl mjölk
• Rabarber
• Kanel
• Pärlsocker
Smöra och bröa en springform. Vispa fett och socker med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i resten av ingredienserna minus mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt mjölken och blanda i. Häll smeten i formen och tryck i rabarber i längder runt om mitten av formen (se bilden). Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd. Grädda på 175°C i ca 30 minuter.





Kram Elisabeth!♡