daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Rabarberkaka med mannagryn

Publicerad 2015-06-25 12:11:57 i Egna recept

Hej på er! Jag har länge velat prova att baka med mannagryn då det är något jag verkligen gillar. Jag tog tag i saken och det blev en rabarberkaka. Den blir riktigt saftig och super god! Receptet är mitt eget.

Rabarberkaka med mannagryn 
• 100 g margarin
• 1.5 dl socker
• 2 st ägg
• 1 dl mannagryn 
• 1 dl vetemjöl 
• 1 tsk vaniljsocker 
• 1.5 tsk bakpulver
• 0.5 dl mjölk 
• Rabarber
• Kanel
• Pärlsocker 

Smöra och bröa en springform. Vispa fett och socker med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i resten av ingredienserna minus mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt mjölken och blanda i. Häll smeten i formen och tryck i rabarber i längder runt om mitten av formen (se bilden). Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd. Grädda på 175°C i ca 30 minuter. 





Kram Elisabeth!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela