Kladdiga chokladmuffins med ischoklad
Hej alla fina! Någon mer som ser snön falla ner utanför fönstret? Jag som trodde att våren var på väg.

Kladdiga chokladmuffins med ischoklad


De fick den där insjunkna mitten som jag ville och är precis lagom kladdig. Jag hade velat ha en krispig yta, men det får vi fixa nästa gång.
I helgen så var jag på bakhumör, fast det är jag väl alltid;) Hur som så har jag länge letat efter det där perfekt kladdiga chokladmuffins receptet utan resultat. Jag ställde mig i köket och försökte hitta på det själv, det är långt ifrån perfekt men de blev riktigt goda! Jag hittade några bitar ischoklad i kylen som fick vara med, men de kan man skippa om man vill.

Kladdiga chokladmuffins med ischoklad
• 3 st ägg
• 2.5 dl socker
• 150 g margarin
• 2.5 dl vetemjöl
• 1 msk vaniljsocker
• 1 nypa salt
• 4 msk kakao
• 1 tsk bakpulver
• 3 msk ljus sirap
• 10 st ischoklad
Smält fettet i en kastrull och blanda i ischokladen så att den smälter. RÖR i övriga ingredienser, vispa inte. Fördela i muffinsformar och grädda på 200°C i ca 10 min, håll koll på de hela tiden!


De fick den där insjunkna mitten som jag ville och är precis lagom kladdig. Jag hade velat ha en krispig yta, men det får vi fixa nästa gång.
Kram Elisabeth!♡