Pappas rabarberkaka

Den här kakan har jag ätit sen jag var riktigt liten, jag blev alltid lika överraskad när vi skulle äta den. Det är alltid min pappa som bakar den så därför kallas den "Pappas rabarberkaka". Nu provade jag själv på att göra den och den är väldigt enkel att göra och också väldigt god.
Smeten:
• 5 dl vetemjöl
• 2.5 tsk bakpulver
• 1 dl socker
• 100 g mjukt smör eller margarin
• 1 st ägg
• 2 dl mjölk
Blanda vetemjöl, bakpulver och socker. Skär smöret eller margarinet i kuber och fördela i mjölblandningen. Tillsätt ägget och mjölken. Rör snabbt ihop till en deg. Smörj en långpanna, inget ströbröd behövs. (Måtten på min långpanna var ca 20x30 cm.) Klicka ut degen i långpannan.
• 1 liter rabarber/3 st normal stora rabarberstjälkar
• Kanel
• Pärlsocker
• 1 st ägg
Skär rabarberna i 1 cm tjocka skivor. Tryck i dem i kaka. Vispa ägget med en gaffel och pensla över kakan. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda i ca 10-15 min i 225 graders värme. När kakan har svalna skär den i rutor, servera med vaniljsås.

Såhär såg kakan ut innan den blev skuren.

Hoppas ni provar på att göra den, den är supergod! Kram Elisabeth!:)