Äppelpaj
Hej, hej! Nu börjar det bli äppeltider och visst finns det inga godare äpplen än de som växer i trädgården? Tyvärr är jag allergisk mot äpplen som inte är tillagade, jag har kärn- och stenfrukts allergi. Då passar jag på att göra paj av dem istället. Receptet hittade min lillebror i en tidning och han bakade den med vinbär, nu har vi provat äpplen också och här kommer receptet:
Klar!Vi åt pajen tillsammans med vaniljsås och drack äppeljuice till.
• 3 dl vetemjöl
• 2 msk socker
• 100 g smör/margarin
• 1 liter äppleklyftor
• Socker
• Kanel
Blanda mjöl och socker i en bunke. Hyvla ner matfettet med en osthyvel. Arbeta till en grynig massa. Lägg i äpplena i formen och strö över socker och kanel. Smula över degen. Grädda på 225°C i 15 minuter.
Härliga äpplen!Innan ugnen.Klar!Vi åt pajen tillsammans med vaniljsås och drack äppeljuice till.
Pajen är enkel att göra och kan även bakas av barn. Degen är inte super söt och passar hur bra som helst med äpplena.
Kram Elisabeth!♡