Rutig äppelpaj
Hej, hej! Mina favoritäpplen är äpplena från den egna trädgården. Jag såg att vissa utav dem vara jättestora, så nu har jag gjort en supergod paj. Jag hittade receptet på recept.nu Egentligen så skulle det vara ett lock som täckte allt men jag gjorde rutmönster istället. Nu till receptet:
Äppelpaj


Vi ät pajen med vaniljglass och det var jättegott! Pajen är inte så söt, den passar bra till diabetiker om man kan äta lite socker. Bara 0.5 dl socker i hela pajen men ändå så är den såå god! Passa på att baka med höstäpplen nu när ni kan.

Äppelpaj
• 4 dl mjöl
• 200 g margarin
• 2 msk vatten
Fyllningen
• 6-8 st äpplen
• 2 msk vatten
• 0.5 dl socker
• 1 msk kanel
Nyp ihop mjölet och margarinet till en smulig massa. Tillsätt vattnet så att massan blir till en deg. Låt ligga i kylskåpet i 30 min.
Skala och skär äpplena i små träningar. Koka upp 2 msk vatten. Lägg i äpplena och låt koka upp igen. Tillsätt socker och kanel. Ta av från plattan.
Dela degen i två delar. Kavla ut och lägg ena delen i botten på pajformen. Lägg i äpplefyllningen. Täck med den andra delen av degen, antingen som ett lock eller rutmönster. Grädda i ugnen på 200°C i 30 minuter.


Vi ät pajen med vaniljglass och det var jättegott! Pajen är inte så söt, den passar bra till diabetiker om man kan äta lite socker. Bara 0.5 dl socker i hela pajen men ändå så är den såå god! Passa på att baka med höstäpplen nu när ni kan.
Kram Elisabeth!♡