Små chokladbiskvier
Hej alla fina! Igår så gjorde jag biskvier, ett utav mina favorit bakverk. Eftersom att det är flera steg och moment som ska göras så tycker jag att det är superkul. Man kan variera de så mycket med olika smaker och min favorit är citron. Men nu till jul valde jag och familjen att de skulle ha chokladsmak. Bottnarna är Leila Lindholms recept och smörkrämen mitt eget recept.




Leilas biskvivottnar
• 250 g mandelmassa
• 1.5 dl socker
• 2 st äggvitor
Riv mandelmassan grovt. Vispa den tillsammans med sockret med en elvisp. När det blandat sig så tillsätt lite äggvita i taget. Vispa tills du får en slät smet. Spritsa ut till bottnar. Grädda på 180°C i ca 13 min.
Elisabeths chokladsmörkräm
• 250 g smör
• 5 dl florsocker
• 0.5 msk vaniljsocker
• 6 msk kakao
Vispa samman allt med en elvisp. Smörkrämen ska vara slät, mjuk och fluffig. Stryk biskvierna med smörkrämen. Doppa i 300 g mörk choklad som du smält över vattenbad eller i micron.




Kram Elisabeth!♡