daxforfika.blogg.se

♥Min resa mot att bli konditor♥

Små chokladbiskvier

Publicerad 2014-12-21 12:56:38 i Fyllningar/Frostings/Smörkrämer

Hej alla fina! Igår så gjorde jag biskvier, ett utav mina favorit bakverk. Eftersom att det är flera steg och moment som ska göras så tycker jag att det är superkul. Man kan variera de så mycket med olika smaker och min favorit är citron. Men nu till jul valde jag och familjen att de skulle ha chokladsmak. Bottnarna är Leila Lindholms recept och smörkrämen mitt eget recept. 

Leilas biskvivottnar
• 250 g mandelmassa
• 1.5 dl socker
• 2 st äggvitor

Riv mandelmassan grovt. Vispa den tillsammans med sockret med en elvisp. När det blandat sig så tillsätt lite äggvita i taget. Vispa tills du får en slät smet. Spritsa ut till bottnar. Grädda på 180°C i ca 13 min. 

Elisabeths chokladsmörkräm 
• 250 g smör
• 5 dl florsocker
• 0.5 msk vaniljsocker
• 6 msk kakao

Vispa samman allt med en elvisp. Smörkrämen ska vara slät, mjuk och fluffig. Stryk biskvierna med smörkrämen. Doppa i 300 g mörk choklad som du smält över vattenbad eller i micron. 




Kram Elisabeth!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elisabeth

En småländsk tjej på 19 år som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Meningen med utbildningen är att jag ska ta studenten med en yrkesutbildning som konditor våren 2016. Resan dit får ni följa här på bloggen bland bunkar, mjöl och kreativitet. Bloggen finns också på Instagram under namnet @daxforfika ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela