Havreflarn
Efter att jag köpt uppläggningsfatet så blev jag sugen på att baka. Min födelsedag närmar sig så det blev bakning tills dess. Jag har tänkt att bjuda på kolapaj, vaniljbullar, havreflarn plus något mer som jag inte vet än. Men det är inte bara jag som fyller år. Bloggen blev 1 år i lördags den 18 januari!:) Det har gått så snabbt! Jag minns när jag skrev det första inlägget och hur nöjd jag var över tårtan. Nu lite mer än ett år senare så har det hänt så mycket. Jag har börjat gymnasiet och där får jag göra det jag älskar på skoltid, är inte det fantastiskt? Nu till receptet på havreflarnen som jag bakade idag.


Havreflarn ca 35 st
• 150 g margarin
• 2 dl havregryn
• 2 dl vetemjöl
• 2 dl socker
• 4 msk mjölk
• 4 msk ljus sirap
• 0.5 tsk bakpulver
Smält margarinet i en kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg inte för många på varje plåt för de flyter ut. Grädda på 200°C i ca 6-7 minuter. Låt de svalna.
Tiden i ugnen kan vara olika så håll koll på flarnen, de bränns lätt.


Kram Elisabeth!:)