Hej alla fina! När det var farsdag för typ en evighets sen så bakade jag wienerbröd. Det var första gången jag gjorde det hemma och det gick över förväntan faktiskt. De blev inte så krispiga och spröda som jag ville ha dem men de blev sjukt goda!
Winerbröd
• 1 sats wienerdeg (http://daxforfika.blogg.se/2014/october/pain-au-chocolat.html)
• 1 sats vaniljkräm (receptet kommer här under)
• Florsocker
• Vatten
• Pärlsocker
Gör degen precis som det står i receptet fast istället för att rulla degen så skär man de i tunnare remsor. Sen tvinnar man den och lägger den som ett S. Där efter så formar man den till en 8 och fyller i vaniljkrämen i "hålen". Strö över lite pärlsocker. Gräddas på samma sätt som pain au chocolat. När de svalnat så spritsa/ringla ut glasyr som du gör på florsocker och vatten tills du får rätt konsistens. Pudra över florsocker. Klart!
Om ni tycker att det är svårt att få till 8:an så sök på youtube så finns det bra förklaringar. Det är så svårt att visa när man inte har bild på det. Nu till vaniljkrämen.
Vaniljkräm (receptfavoriter.se)
• 2.5 dl mjölk
• 0.5 st vaniljstång
• 3 äggulor
• 4 msk strösocker
• 2 msk maizena
• 1 msk smör
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den i en kastrull. Lägg i resten av stången också.
Tillsätt mjölk, socker och maizena. Vispa i äggulor. Sjud krönen under omrörning tills den tjocknar. Ta av från värmen, låt svalna. Ta ur vaniljstången, klart!
Kram Elisabeth!♡