Förändringar!

Hej på er! Jag ser att det fortfarande är väldigt många som tittar in här varje dag, även fast det varit tyst här så oroligt länge. Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga här eller inte. Men jag lovar att bloggen kommer ligga kvar med alla recept. Min nya blogg hittar ni på nouw.com/bernhardsson Välkomna dit! 


Jag är vid liv

Hej på er! 

Det var mer än en månad sen något inlägg publicerades här. Tänkte ge er en liten uppdatering på vad som hänt sen sist. Orsakerna till att både bloggen och instagram blivit ett andrahandsval är helt enkelt för att det blivit för mycket av allt annat. Men nu är allt de över och jag har nya saker framför mig. 

Sen sist så har jag tagit studenten, blivit kär, börjat jobba och tänkt ut planer för framtiden. Inlägg om all bakning som ni missat kommer med tiden, måste bara låta allt nytt sjunka in. Hoppas på att jag kan börja blogga och Instagramma som innan så snart som möjligt!

Kram Elisabeth!💕

Slutprov, bakelser & sommarjobb

Hej på er! Nu är mitt slutprov avklarat, får reda på hur det gick i slutet av maj. Hoppas på att jag blivit godkänd. Det kändes väldigt bra när jag var klar men man vet ju aldrig. Om någon är intresserad så kan jag skriva ett eget inlägg om slutprovet, kommentera isåfall. 

Mangomousse bakelser täckt med choklad gelé, dekorerade med färska hallon och choklad.

Dessa bakelser gjorde jag på slutprovet,  en sort av alla om man säger så. Det var mycket som skulle bakas på de två dagarna. 

Sen så har jag också hunnit hälsa på i Loftahammar på Stures bageri där jag ska jobba hela sommaren. Så om ni är där under sommaren vet ni var ni hittar mig. Ska bli så otroligt kul att jobba just där! 

Det var allt för detta inlägg, ha det bra så hörs vi! Glöm inte att ni hittar bloggen på instagram under namnet @daxforfika 

Kram Elisabeth!💕

En förklaring och chokladmousse

Hej på er! Det har ekat tomt här på bloggen rätt så länge nu och det är helt enkelt för att jag inte har tid. Studenten närmar sig och imorgon så ska jag göra det stora slutprovet som visar om jag blir godkänd eller inte. Så all tid har gått åt till att klara det här provet och skolan. 

Tänkte ändå bjuda på bilder på dessa underbart goda chokladmousser i dessertglas. 
Mjölkchoklad mousse, vitchoklad mousse, chokladmaräng och mandarin.

Både bloggen och instagram kommer att uppdateras med tiden, när allt inte är så stressigt längre. Stort tack för att ni fortfarande kikar in här varje dag, är så otroligt glad för det!!

Kram Elisabeth!💕

Budapestbakelser

Hej på er! Ni får njuta av bilderna av dessa budapestbakelser idag. Även fast att jag skulle vilja ge er alla varsin alldeles egen. Tack för att ni läser bloggen och gillar det jag gör! 


Kram Elisabeth!💕

Gräddtårtor

Hej på er!
Slutprovet börjar närma sig och den 27-28 april är det dags, snacka om att man är nervös. Fram tills dess gäller massproduktion på sånt vi behöver öva på, och jag har valt att gå igenom allt som jag ska baka. Gräddtårtor ska göras på mitt slutprov och här kommer bilder från när jag övade på det senast.
Måste bli noggrannare när jag spritsar kanten, öva och öva är det som gäller! 

Provade också på en ny sorts rosetter ovanpå. 

Kram Elisabeth!💕

Prinsesstårta

Hej på er! Prinsesstårtorna i två olika storlekar, en normal och en mini. Det är ljusa anslag, hallonsylt, vaniljkräm, grädde och marsipan. Florsocker på toppen också! 




Kram Elisabeth!💕

Kladdkaka

Hej på er! Denna och en massa andra kladdkakor hittar ni under kategorierna efterrätter & mjuka kakor. 




Kram Elisabeth!💕

Surdegsbröd

Hej på er!
För ett tag sen så bakade vi surdegsbröd i skolan. Vi blev tilldelade fyra recept i grupper om fyra elever och jag fick med två av bröden på bild. Båda var otroligt goda och hade ett saftigt inkråm och en hård yta. Som jag älskar surdegsbröd alltså! 
Båda limporna.
Surdegsbröd med rostat havre & råg.
Surdegsbröd med tomatpuré.

Kram Elisabeth!💕

Kokoskapsel

Hej på er! Tänkte visa bilder på den här otroligt goda kokoskapseln som jag bakade i skolan för ett tag sen. Den består av en saftig kokosbotten, mörk choklad ganache och rostad kokos på toppen! 


Kram Elisabeth!💕

Ananaspaj

Hej på er! Tredje gången som jag bloggar om denna helt underbart goda paj. En krämig och len fylling fylld med lagom söt ananas. Ett måste att prova! Glöm inte att följa bloggen på Instagram om ni inte redan gör det @daxforfika 


Pajdegen:
• 150 g smält smör eller margarin
• 1 dl socker
• 3 dl mjöl
• 1 tsk bakpulver
 
Blanda det smälta smöret eller margarinet, sockret, mjölet och bakpulvret. Tryck sedan ut degen i en pajform.
 
Ananasfyllningen:
• 2 dl creme fraiche
• 1 st ägg
• 0.5 dl socker 
• 2 tsk vaniljsocker
• Krossad ananas
 
Blanda creme fraiche, ägget, sockret, vaniljsockret och den krossade ananasen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 25 min i 200 grader. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.



Kram Elisabeth!💕

Chokladmuffins

Hej på er! Ett kort litet inlägg blir det denna gång. Bara bilder också eftersom att receptet är i skolan och är för 80 muffins. Men njut av bilderna iallafall! 



Kram Elisabeth!💕

Huller om buller tårta #2

Hej på er! En underbart god "tårta" som är lätt att variera, huller om buller tårtan. Receptet finns redan på bloggen sedan innan men här är den i en ny tappning. Tänkte tipsa om hur man kan variera den.
 
• Sylten- jordgubb, hallon, blåbär, äppelmos, lemon curd.
• Frukten- jordgubbar, kiwi, persikor, hallon, blåbär, vindruvor, cocktail frukt, passionsfrukt.
• Såsen- kolasås, lakritssås. 
 
Kram Elisabeth!♥

Dags att inspirera varandra!

Hej på er! Det har ekat tomt både på bloggen och instagram på senaste tiden och det är för att jag inte har någon energi och inspiration. Om man ska göra något så ska det göras ordentligt, det är därför det har varit tomt. Men igår kväll kom jag på en ide, jag tycker att vi ska tipsa varandra om olika bloggar och instagram konton. Så senare idag så kommer jag tagga mina fyra favorit konton på Instagram så att fler kan ta del av dom. Jag kommer även låta er tagga era favoriter, på så sätt får både jag och ni inspiration. Hoppas att ni hänger med på min ide! På instagram heter bloggen @daxforfika . 
 
Kram Elisabeth!♥ 

Bullar med mandelmassa/vanilj & chokladsnitt

Hej på er! Uppdaterar er även om dessa bullar, fast med en ny fyllning och chokladsnitten. Dessa bjöd jag också på när jag fyllde år. Länk under bilderna.
Bullar med mandelmassa & vanilj. 
 
Där har ni dessa två, enkelt och vanligt men supergott! Ha en bra dag, glöm inte att följa bloggen på Instagram @daxforfika
 
Kram Elisabeth!♥

Citronbiskvier #2

Hej på er! Om ni följer bloggen på instagram, heter @daxforfika där så har ni säkert sett dessa bakverk. De är ifrån mitt födelsedagsfirande med släkten. I det här inlägget får ni receptet på dessa citronbiskvier igen, har nämligen bakat dom både en, två och flera gånger. Receptet hittar ni här
 
Kram Elisabeth!♥

Mazariner & praliner

Hej på er! Nu har vi kommit igång med att baka i skolan ordentligt. Tänkte visa två saker vi gjorde förra onsdagen. 
Limepraliner med vit choklad.

Annorlunda mazariner med rabarberkompott, kiwi och vindruvor. 

Där fick ni se lite nytt. Just nu väntar jag på att ett anslag ska bli klart i ugnen, det ska nämligen bakas tårta i helgen. Mer om det längre fram;) Ha en toppen helg nu!

Kram Elisabeth!💕

Prickiga drömmar

Hej på er!
Småkakor är något som jag verkligen gillar men tycker är lite krångliga att få till. Men dessa kakor är super enkla och otroligt goda. Prickiga drömmar heter dom och innehåller både mörk choklad och corn flakes. Receptet är några år gammalt och bakas varje jul hemma hos oss. Receptet kommer från en jobbarkompis till mamma.




Kram Elisabeth!💕

Tårta från praktiken

Hej på er! Sista dagen på min praktik så fick jag göra en valfri tårta och ta med hem. Jag valde att göra det klassiska utseendet som en prinsesstårta har men fylla den med blåbärsgrädde, vaniljkräm  och sånt gott istället. 




Kram Elisabeth!💕

Alla hjärtans dag inspiration

Hej på er! Här kommer ett tidsinställt inlägg som jag skrev i torsdags då det var en månad kvar till alla hjärtans dag. Tänkte visa bilder på olika bakverk och ge er inspiration till den dagen.







Alla bilder är lånade från weheartit.

Kram Elisabeth!💕

Födelsedags planering

Hej på er! Sitter just nu och väntar på att biskvierna som jag struckit ska stelna till sig i kylen. Under tiden tänkte jag slinka in här. Biskvierna ska jag nämligen ha till mitt kalas med släkten när jag fyller år. Men jag har inte planerat något annat som jag ska baka så jag letar runt på bloggen och hittade några bakverk som jag funderar på att göra. Tänkte att ni kunde få ta del av dom också.
Macarons
Citronbiskvier (som jag gör just nu.)
Kladdkaka
Chokladbollar
Kokostosca med kladdig chokladbotten
 
Det var lite som jag funderat på, får se hur det blir i slutändan. Kom gärna med tips om ni har några ! :)
 
Kram Elisabeth!♥

Länkar till favoriterna från 2015

Hej på er! De tre senaste dagarna har jag visat tillbakablickar från 2015 på bloggens Instagram @daxforfika. Nu kommer länkarna till dom så de är lätttare att hitta. 
Kusinens födelsedagstårta
 
Kram Elisabeth!♥

Det bästa från 2015

Hej på er! Nu kommer ett inlägg med det bästa från 2015, både mina och era favoriter. En otroligt bra blandning tycker jag! Låt oss läsa, titta, inspireras och framförallt minnas dessa underbara bakverk, nu kör vi ! :)
Sega chokladsnitt med center.
Päronmoussetårtan.
Amerikansk äppelpaj.
Muffins och blåbärspaj i samma form.
Choklad & kokostosca.
Kanelbullar.
Limecheesecake.
Färgglada dammsugare, både min och eran favorit.
Frukttårta.
Skumtoppar.
Godistårtan, denna blev också mycket omtyckt av er.
 
Där har vi allt! Glöm inte att följa bloggen på Instagram, heter @daxforfika där.
 
Kram Elisabeth♥ 
 

Gott nytt år & års resume

Gott nytt år på er allihopa! Några dagar i efterhand såhär men vad gör det när jag numera är tillbaka från min paus. Jag skulle vilja inviga årets första blogg inlägg med en liten slags års resume av 2015. Det tänker jag göra efter en frågemall med frågor som rör mitt privatliv, så ni lär känna mig lite bättre och även frågor om blogen, Instagram och bakning. Hoppas att det uppskattas för jag själv tycker att detta är väldigt roligt att läsa. I det här inlägget får ni lära känna mig lite bättre och få reda på vad jag har upplevt och varit med om det här året som var. I ett senare inlägg så kommer resumen om själv bakningen.
 
Årets bästa?
Det har hänt mycket bra detta år bla att jag fyllde 18, tog körkort och även köpte min första bil. Sen så blev jag också tillsammans med min nuvarande pojkvän som är världens finaste♥ Har hunnit med två kärleksrelationer detta år, en avslutad och en pågående, båda med varsin härlig historia. 
Jag och en av födelsedagstårtorna.
 
Årets sämsta?
 
Som varje år så kom min höst depression i slutet av augusti och tog slut mellan jul och nyår. Att jag aldrig kan bli av med den... Sen så tog det slut mellan mig och min förra pojkvän efter 7 månader tillsammans. 
 
Låtar du kommer att minnas från detta år?
Thinking out loud - Hampus Nessvold
Sun is shining - Axwell^Ingrosso
Du swipa höger - Emil Berg
21 guns - Green day
Världens bästa tjej - 2 blyga läppar
 
Årets bästa bild
Det är nog den här som min fina syster tog på mig till en fotouppgift som hon hade som hemuppgift. Hon går estet-media. 
 
 
Något du gjorde i år som du aldrig gjort förut?
Jag färgade mitt hår för allra första gången och det blev i färgen koppar blond. Jag har också betalat mina första räkningar, gått ut på krogen och kört bil utan vuxna till Ullared.

Planer för 2016?

Den enda planen jag har för 2016 som jag vet kommer hända är att jag ska ta studenten till sommaren. Sen finns det andra saker som jag skulle vilja göra men som inte är planerat fullt ut och det är att börja jobba, förlova mig och utveckla bloggen och Instagram mer. 

Platser du besökt?

Jag har inte varit utomlands detta år pga regler som skolan har gällande salmonella och annat som inte ska hanteras i samband med livsmedel. Så mina resor får vänta ett tag till. 

Vilket var ditt bästa inköp?

Min bil helt klart! En liten ljusgrön/isgrön peugeot 204 från 1967 som blev min för ynka 7000 spänn, ett riktigt fynd! 

Årets skratt?

Jag kan inte välja faktiskt för att jag har skrattat så sjukt otroligt mycket detta år;) 

Godaste maten under året?
Det måste vara när jag var i Askersund och hälsade på min ena faster och vi åt på en riktigt bra pizzeria. Annars så var tacofranskan som jag jorde till min födelseag också väldigt god. 
 
Något du vill säga till dig själv inför det nya året?
Att ta för sig, sätta sig själv först och inte umgås med människor som gör så man mår dåligt. Men även att våga ifrågasätta andras åsikter och sluta överanalysera precis ALLT. 
 
Så där, där har ni något att läsa. Kram på er!♥

Bloggpaus

Hej på er! Har nu kommit fram till att det är dags för en liten blogg paus. Har uppdaterat bloggen regelbundet sedan januari 2013 och kände att jag inte ger bloggen den kärlek som den behöver. Så tills vidare får bloggen och Instagram vila. Jag känner att jag inte vill dela med mig av halvdana inlägg osv så nu ska jag spara på energin och kommer tillbaka så snart som jag är pepp på detta igen. Ha det bra så länge!

Kram Elisabeth!💕

Inspirerade jul bakverk

Hej på er! Om ni är inspirationslösa nu inför julen så är detta ett inlägg för er. Bläddrade igenom weheartit och hittade dessa fina och inspirerande bilder på olika bakverk med jul tema, jag blev sugen på att baka macaronsen med den fina dekorationen. 








Alla bilder är lånade från weheartit.

Kram Elisabeth!💕

Lussebullar

Hej på er! Igår passerade vi andra advent och jag har inga julkänslor alls vilket känns super tråkigt... Men jul blir det ändå och förra helgen bakade jag lussebullar, det är liksom obligatoriskt hemma hos oss;) Samma recept som de två senaste åren, länken hittar ni här.
 
Denna jul gjorde jag vaniljsnurror av saffransdegen också för att få lite variation på det hela.
 
Kram Elisabeth!♥
 
 

En underbart god efterrätt

Hej på er! Sitter och mumsar på mjuk pepparkaka med lingongrädde just nu, så otroligt gott. Mamma har varit i farten och bakat;) Men jag tänker bjuda er på ett recept på något helt annat denna gång.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla den så den får förbli namnlös ett tag framöver. Ni som följer bloggen på instagram (under namnet @daxforfika) har redan sett denna skapelse. Den består av en kexbotten och på det en massa gottigheter. Ett enkelt lägga ihop recept utan några mått på vilken mängd man ska ha, man bestämmer själv;) 


Till en början hade jag tänkt att ha kondenserad mjölk på men den var slut i affären. Då tänkte jag koka egen kolasås och vet ni vad? Den ljusa sirapen var också slut, jag blev galen och tillslut fick det bli färdig kolasås på flaska.

• Digistivekex
• Cookies 
• Smör/margarin 

Mosa kexen och kakorna och blanda i det smälta fettet. Utgå från smulorna och variera fettet efter det, ska kunna tryckas ut i en springform. Grädda på 200°C tills det fått lite färg och "satt sig". 

• Kolasås
• Vispad grädde 
• Banan
• Inlagda mandariner
• Daim 

Låt botten svalna och lägg sedan på resten av gottigheterna i följande ordning. Klart!




Kram Elisabeth!💕

Sockerkaka

Hej på er! Sockerkaka som man bakar alldeles för sällan nu för tiden, något som är så sjukt gott! Men det här receptet som jag provade blev inte alls bra, kaka blev vit och torr. Så ni får inget recept, tänker inte dela recept som jag inte själv är nöjd med. Men ni får lite bilder att titta på, några wienerbröd kom även med på bilderna.
 
Kram Elisabeth!♥

Schackrutor

Hej på er! Småkakor är något som jag älskar att äta men sällan blir nöjd med när jag bakar. Favoriterna är brysselkex, drömmar och såklart dessa undebara schackrutor. Dom ska ni få recept på idag.
 
Schackrutor 
• 4.5 dl vetemjöl
• 1 dl socker 
• 200g margarin eller smör 
• 4 tsk vaniljsocker
• 2 msk kakao
 
Blanda vetemjölet, sockret och matfettet i bitar i en matberedare. Det går såklart också att blanda för hand. Blanda i vaniljsocker. Dela degen i 2 lika stora delar. Ena degen ska nu blandas med kakaon. Rulla ut fyra längder, 2 ljusa och 2 mörka. Lägg dom i schackmönster ovanpå varandra. Låt degen ligga i kylskåp ett tag tills den inte är jätte mjuk. Skär dom i ca 0,5 cm tjocka skivor. Grädda kakorna på 200°C i 8-10 minuter
Jag tycker att det är svårt att få dem fina men goda är de iallafall.
 
Kram Elisabeth!♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
daxforfika.blogg.se - ♥Min resa mot att bli konditor♥

Förändringar!

Hej på er! Jag ser att det fortfarande är väldigt många som tittar in här varje dag, även fast det varit tyst här så oroligt länge. Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga här eller inte. Men jag lovar att bloggen kommer ligga kvar med alla recept. Min nya blogg hittar ni på nouw.com/bernhardsson Välkomna dit! 


Jag är vid liv

Hej på er! 

Det var mer än en månad sen något inlägg publicerades här. Tänkte ge er en liten uppdatering på vad som hänt sen sist. Orsakerna till att både bloggen och instagram blivit ett andrahandsval är helt enkelt för att det blivit för mycket av allt annat. Men nu är allt de över och jag har nya saker framför mig. 

Sen sist så har jag tagit studenten, blivit kär, börjat jobba och tänkt ut planer för framtiden. Inlägg om all bakning som ni missat kommer med tiden, måste bara låta allt nytt sjunka in. Hoppas på att jag kan börja blogga och Instagramma som innan så snart som möjligt!

Kram Elisabeth!💕

Slutprov, bakelser & sommarjobb

Hej på er! Nu är mitt slutprov avklarat, får reda på hur det gick i slutet av maj. Hoppas på att jag blivit godkänd. Det kändes väldigt bra när jag var klar men man vet ju aldrig. Om någon är intresserad så kan jag skriva ett eget inlägg om slutprovet, kommentera isåfall. 

Mangomousse bakelser täckt med choklad gelé, dekorerade med färska hallon och choklad.

Dessa bakelser gjorde jag på slutprovet,  en sort av alla om man säger så. Det var mycket som skulle bakas på de två dagarna. 

Sen så har jag också hunnit hälsa på i Loftahammar på Stures bageri där jag ska jobba hela sommaren. Så om ni är där under sommaren vet ni var ni hittar mig. Ska bli så otroligt kul att jobba just där! 

Det var allt för detta inlägg, ha det bra så hörs vi! Glöm inte att ni hittar bloggen på instagram under namnet @daxforfika 

Kram Elisabeth!💕

En förklaring och chokladmousse

Hej på er! Det har ekat tomt här på bloggen rätt så länge nu och det är helt enkelt för att jag inte har tid. Studenten närmar sig och imorgon så ska jag göra det stora slutprovet som visar om jag blir godkänd eller inte. Så all tid har gått åt till att klara det här provet och skolan. 

Tänkte ändå bjuda på bilder på dessa underbart goda chokladmousser i dessertglas. 
Mjölkchoklad mousse, vitchoklad mousse, chokladmaräng och mandarin.

Både bloggen och instagram kommer att uppdateras med tiden, när allt inte är så stressigt längre. Stort tack för att ni fortfarande kikar in här varje dag, är så otroligt glad för det!!

Kram Elisabeth!💕

Budapestbakelser

Hej på er! Ni får njuta av bilderna av dessa budapestbakelser idag. Även fast att jag skulle vilja ge er alla varsin alldeles egen. Tack för att ni läser bloggen och gillar det jag gör! 


Kram Elisabeth!💕

Gräddtårtor

Hej på er!
Slutprovet börjar närma sig och den 27-28 april är det dags, snacka om att man är nervös. Fram tills dess gäller massproduktion på sånt vi behöver öva på, och jag har valt att gå igenom allt som jag ska baka. Gräddtårtor ska göras på mitt slutprov och här kommer bilder från när jag övade på det senast.
Måste bli noggrannare när jag spritsar kanten, öva och öva är det som gäller! 

Provade också på en ny sorts rosetter ovanpå. 

Kram Elisabeth!💕

Prinsesstårta

Hej på er! Prinsesstårtorna i två olika storlekar, en normal och en mini. Det är ljusa anslag, hallonsylt, vaniljkräm, grädde och marsipan. Florsocker på toppen också! 




Kram Elisabeth!💕

Kladdkaka

Hej på er! Denna och en massa andra kladdkakor hittar ni under kategorierna efterrätter & mjuka kakor. 




Kram Elisabeth!💕

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
daxforfika.blogg.se - ♥Min resa mot att bli konditor♥

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
daxforfika.blogg.se - ♥Min resa mot att bli konditor♥

Förändringar!

Hej på er! Jag ser att det fortfarande är väldigt många som tittar in här varje dag, även fast det varit tyst här så oroligt länge. Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga här eller inte. Men jag lovar att bloggen kommer ligga kvar med alla recept. Min nya blogg hittar ni på nouw.com/bernhardsson Välkomna dit! 


Jag är vid liv

Hej på er! 

Det var mer än en månad sen något inlägg publicerades här. Tänkte ge er en liten uppdatering på vad som hänt sen sist. Orsakerna till att både bloggen och instagram blivit ett andrahandsval är helt enkelt för att det blivit för mycket av allt annat. Men nu är allt de över och jag har nya saker framför mig. 

Sen sist så har jag tagit studenten, blivit kär, börjat jobba och tänkt ut planer för framtiden. Inlägg om all bakning som ni missat kommer med tiden, måste bara låta allt nytt sjunka in. Hoppas på att jag kan börja blogga och Instagramma som innan så snart som möjligt!

Kram Elisabeth!💕

Slutprov, bakelser & sommarjobb

Hej på er! Nu är mitt slutprov avklarat, får reda på hur det gick i slutet av maj. Hoppas på att jag blivit godkänd. Det kändes väldigt bra när jag var klar men man vet ju aldrig. Om någon är intresserad så kan jag skriva ett eget inlägg om slutprovet, kommentera isåfall. 

Mangomousse bakelser täckt med choklad gelé, dekorerade med färska hallon och choklad.

Dessa bakelser gjorde jag på slutprovet,  en sort av alla om man säger så. Det var mycket som skulle bakas på de två dagarna. 

Sen så har jag också hunnit hälsa på i Loftahammar på Stures bageri där jag ska jobba hela sommaren. Så om ni är där under sommaren vet ni var ni hittar mig. Ska bli så otroligt kul att jobba just där! 

Det var allt för detta inlägg, ha det bra så hörs vi! Glöm inte att ni hittar bloggen på instagram under namnet @daxforfika 

Kram Elisabeth!💕

En förklaring och chokladmousse

Hej på er! Det har ekat tomt här på bloggen rätt så länge nu och det är helt enkelt för att jag inte har tid. Studenten närmar sig och imorgon så ska jag göra det stora slutprovet som visar om jag blir godkänd eller inte. Så all tid har gått åt till att klara det här provet och skolan. 

Tänkte ändå bjuda på bilder på dessa underbart goda chokladmousser i dessertglas. 
Mjölkchoklad mousse, vitchoklad mousse, chokladmaräng och mandarin.

Både bloggen och instagram kommer att uppdateras med tiden, när allt inte är så stressigt längre. Stort tack för att ni fortfarande kikar in här varje dag, är så otroligt glad för det!!

Kram Elisabeth!💕

Budapestbakelser

Hej på er! Ni får njuta av bilderna av dessa budapestbakelser idag. Även fast att jag skulle vilja ge er alla varsin alldeles egen. Tack för att ni läser bloggen och gillar det jag gör! 


Kram Elisabeth!💕

Gräddtårtor

Hej på er!
Slutprovet börjar närma sig och den 27-28 april är det dags, snacka om att man är nervös. Fram tills dess gäller massproduktion på sånt vi behöver öva på, och jag har valt att gå igenom allt som jag ska baka. Gräddtårtor ska göras på mitt slutprov och här kommer bilder från när jag övade på det senast.
Måste bli noggrannare när jag spritsar kanten, öva och öva är det som gäller! 

Provade också på en ny sorts rosetter ovanpå. 

Kram Elisabeth!💕

Prinsesstårta

Hej på er! Prinsesstårtorna i två olika storlekar, en normal och en mini. Det är ljusa anslag, hallonsylt, vaniljkräm, grädde och marsipan. Florsocker på toppen också! 




Kram Elisabeth!💕

Kladdkaka

Hej på er! Denna och en massa andra kladdkakor hittar ni under kategorierna efterrätter & mjuka kakor. 




Kram Elisabeth!💕

Surdegsbröd

Hej på er!
För ett tag sen så bakade vi surdegsbröd i skolan. Vi blev tilldelade fyra recept i grupper om fyra elever och jag fick med två av bröden på bild. Båda var otroligt goda och hade ett saftigt inkråm och en hård yta. Som jag älskar surdegsbröd alltså! 
Båda limporna.
Surdegsbröd med rostat havre & råg.
Surdegsbröd med tomatpuré.

Kram Elisabeth!💕

Kokoskapsel

Hej på er! Tänkte visa bilder på den här otroligt goda kokoskapseln som jag bakade i skolan för ett tag sen. Den består av en saftig kokosbotten, mörk choklad ganache och rostad kokos på toppen! 


Kram Elisabeth!💕

Ananaspaj

Hej på er! Tredje gången som jag bloggar om denna helt underbart goda paj. En krämig och len fylling fylld med lagom söt ananas. Ett måste att prova! Glöm inte att följa bloggen på Instagram om ni inte redan gör det @daxforfika 


Pajdegen:
• 150 g smält smör eller margarin
• 1 dl socker
• 3 dl mjöl
• 1 tsk bakpulver
 
Blanda det smälta smöret eller margarinet, sockret, mjölet och bakpulvret. Tryck sedan ut degen i en pajform.
 
Ananasfyllningen:
• 2 dl creme fraiche
• 1 st ägg
• 0.5 dl socker 
• 2 tsk vaniljsocker
• Krossad ananas
 
Blanda creme fraiche, ägget, sockret, vaniljsockret och den krossade ananasen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 25 min i 200 grader. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.



Kram Elisabeth!💕

Chokladmuffins

Hej på er! Ett kort litet inlägg blir det denna gång. Bara bilder också eftersom att receptet är i skolan och är för 80 muffins. Men njut av bilderna iallafall! 



Kram Elisabeth!💕

Huller om buller tårta #2

Hej på er! En underbart god "tårta" som är lätt att variera, huller om buller tårtan. Receptet finns redan på bloggen sedan innan men här är den i en ny tappning. Tänkte tipsa om hur man kan variera den.
 
• Sylten- jordgubb, hallon, blåbär, äppelmos, lemon curd.
• Frukten- jordgubbar, kiwi, persikor, hallon, blåbär, vindruvor, cocktail frukt, passionsfrukt.
• Såsen- kolasås, lakritssås. 
 
Kram Elisabeth!♥

Dags att inspirera varandra!

Hej på er! Det har ekat tomt både på bloggen och instagram på senaste tiden och det är för att jag inte har någon energi och inspiration. Om man ska göra något så ska det göras ordentligt, det är därför det har varit tomt. Men igår kväll kom jag på en ide, jag tycker att vi ska tipsa varandra om olika bloggar och instagram konton. Så senare idag så kommer jag tagga mina fyra favorit konton på Instagram så att fler kan ta del av dom. Jag kommer även låta er tagga era favoriter, på så sätt får både jag och ni inspiration. Hoppas att ni hänger med på min ide! På instagram heter bloggen @daxforfika . 
 
Kram Elisabeth!♥ 

Bullar med mandelmassa/vanilj & chokladsnitt

Hej på er! Uppdaterar er även om dessa bullar, fast med en ny fyllning och chokladsnitten. Dessa bjöd jag också på när jag fyllde år. Länk under bilderna.
Bullar med mandelmassa & vanilj. 
 
Där har ni dessa två, enkelt och vanligt men supergott! Ha en bra dag, glöm inte att följa bloggen på Instagram @daxforfika
 
Kram Elisabeth!♥

Citronbiskvier #2

Hej på er! Om ni följer bloggen på instagram, heter @daxforfika där så har ni säkert sett dessa bakverk. De är ifrån mitt födelsedagsfirande med släkten. I det här inlägget får ni receptet på dessa citronbiskvier igen, har nämligen bakat dom både en, två och flera gånger. Receptet hittar ni här
 
Kram Elisabeth!♥

Mazariner & praliner

Hej på er! Nu har vi kommit igång med att baka i skolan ordentligt. Tänkte visa två saker vi gjorde förra onsdagen. 
Limepraliner med vit choklad.

Annorlunda mazariner med rabarberkompott, kiwi och vindruvor. 

Där fick ni se lite nytt. Just nu väntar jag på att ett anslag ska bli klart i ugnen, det ska nämligen bakas tårta i helgen. Mer om det längre fram;) Ha en toppen helg nu!

Kram Elisabeth!💕

Prickiga drömmar

Hej på er!
Småkakor är något som jag verkligen gillar men tycker är lite krångliga att få till. Men dessa kakor är super enkla och otroligt goda. Prickiga drömmar heter dom och innehåller både mörk choklad och corn flakes. Receptet är några år gammalt och bakas varje jul hemma hos oss. Receptet kommer från en jobbarkompis till mamma.




Kram Elisabeth!💕

Tårta från praktiken

Hej på er! Sista dagen på min praktik så fick jag göra en valfri tårta och ta med hem. Jag valde att göra det klassiska utseendet som en prinsesstårta har men fylla den med blåbärsgrädde, vaniljkräm  och sånt gott istället. 




Kram Elisabeth!💕

Alla hjärtans dag inspiration

Hej på er! Här kommer ett tidsinställt inlägg som jag skrev i torsdags då det var en månad kvar till alla hjärtans dag. Tänkte visa bilder på olika bakverk och ge er inspiration till den dagen.







Alla bilder är lånade från weheartit.

Kram Elisabeth!💕

Födelsedags planering

Hej på er! Sitter just nu och väntar på att biskvierna som jag struckit ska stelna till sig i kylen. Under tiden tänkte jag slinka in här. Biskvierna ska jag nämligen ha till mitt kalas med släkten när jag fyller år. Men jag har inte planerat något annat som jag ska baka så jag letar runt på bloggen och hittade några bakverk som jag funderar på att göra. Tänkte att ni kunde få ta del av dom också.
Macarons
Citronbiskvier (som jag gör just nu.)
Kladdkaka
Chokladbollar
Kokostosca med kladdig chokladbotten
 
Det var lite som jag funderat på, får se hur det blir i slutändan. Kom gärna med tips om ni har några ! :)
 
Kram Elisabeth!♥

Länkar till favoriterna från 2015

Hej på er! De tre senaste dagarna har jag visat tillbakablickar från 2015 på bloggens Instagram @daxforfika. Nu kommer länkarna till dom så de är lätttare att hitta. 

Det bästa från 2015

Hej på er! Nu kommer ett inlägg med det bästa från 2015, både mina och era favoriter. En otroligt bra blandning tycker jag! Låt oss läsa, titta, inspireras och framförallt minnas dessa underbara bakverk, nu kör vi ! :)
Sega chokladsnitt med center.
Päronmoussetårtan.
Amerikansk äppelpaj.
Muffins och blåbärspaj i samma form.
Choklad & kokostosca.
Kanelbullar.
Limecheesecake.
Färgglada dammsugare, både min och eran favorit.
Frukttårta.
Skumtoppar.
Godistårtan, denna blev också mycket omtyckt av er.
 
Där har vi allt! Glöm inte att följa bloggen på Instagram, heter @daxforfika där.
 
Kram Elisabeth♥ 
 

Gott nytt år & års resume

Gott nytt år på er allihopa! Några dagar i efterhand såhär men vad gör det när jag numera är tillbaka från min paus. Jag skulle vilja inviga årets första blogg inlägg med en liten slags års resume av 2015. Det tänker jag göra efter en frågemall med frågor som rör mitt privatliv, så ni lär känna mig lite bättre och även frågor om blogen, Instagram och bakning. Hoppas att det uppskattas för jag själv tycker att detta är väldigt roligt att läsa. I det här inlägget får ni lära känna mig lite bättre och få reda på vad jag har upplevt och varit med om det här året som var. I ett senare inlägg så kommer resumen om själv bakningen.
 
Årets bästa?
Det har hänt mycket bra detta år bla att jag fyllde 18, tog körkort och även köpte min första bil. Sen så blev jag också tillsammans med min nuvarande pojkvän som är världens finaste♥ Har hunnit med två kärleksrelationer detta år, en avslutad och en pågående, båda med varsin härlig historia. 
Jag och en av födelsedagstårtorna.
 
Årets sämsta?
 
Som varje år så kom min höst depression i slutet av augusti och tog slut mellan jul och nyår. Att jag aldrig kan bli av med den... Sen så tog det slut mellan mig och min förra pojkvän efter 7 månader tillsammans. 
 
Låtar du kommer att minnas från detta år?
Thinking out loud - Hampus Nessvold
Sun is shining - Axwell^Ingrosso
Du swipa höger - Emil Berg
21 guns - Green day
Världens bästa tjej - 2 blyga läppar
 
Årets bästa bild
Det är nog den här som min fina syster tog på mig till en fotouppgift som hon hade som hemuppgift. Hon går estet-media. 
 
 
Något du gjorde i år som du aldrig gjort förut?
Jag färgade mitt hår för allra första gången och det blev i färgen koppar blond. Jag har också betalat mina första räkningar, gått ut på krogen och kört bil utan vuxna till Ullared.

Planer för 2016?

Den enda planen jag har för 2016 som jag vet kommer hända är att jag ska ta studenten till sommaren. Sen finns det andra saker som jag skulle vilja göra men som inte är planerat fullt ut och det är att börja jobba, förlova mig och utveckla bloggen och Instagram mer. 

Platser du besökt?

Jag har inte varit utomlands detta år pga regler som skolan har gällande salmonella och annat som inte ska hanteras i samband med livsmedel. Så mina resor får vänta ett tag till. 

Vilket var ditt bästa inköp?

Min bil helt klart! En liten ljusgrön/isgrön peugeot 204 från 1967 som blev min för ynka 7000 spänn, ett riktigt fynd! 

Årets skratt?

Jag kan inte välja faktiskt för att jag har skrattat så sjukt otroligt mycket detta år;) 

Godaste maten under året?
Det måste vara när jag var i Askersund och hälsade på min ena faster och vi åt på en riktigt bra pizzeria. Annars så var tacofranskan som jag jorde till min födelseag också väldigt god. 
 
Något du vill säga till dig själv inför det nya året?
Att ta för sig, sätta sig själv först och inte umgås med människor som gör så man mår dåligt. Men även att våga ifrågasätta andras åsikter och sluta överanalysera precis ALLT. 
 
Så där, där har ni något att läsa. Kram på er!♥

Bloggpaus

Hej på er! Har nu kommit fram till att det är dags för en liten blogg paus. Har uppdaterat bloggen regelbundet sedan januari 2013 och kände att jag inte ger bloggen den kärlek som den behöver. Så tills vidare får bloggen och Instagram vila. Jag känner att jag inte vill dela med mig av halvdana inlägg osv så nu ska jag spara på energin och kommer tillbaka så snart som jag är pepp på detta igen. Ha det bra så länge!

Kram Elisabeth!💕

Inspirerade jul bakverk

Hej på er! Om ni är inspirationslösa nu inför julen så är detta ett inlägg för er. Bläddrade igenom weheartit och hittade dessa fina och inspirerande bilder på olika bakverk med jul tema, jag blev sugen på att baka macaronsen med den fina dekorationen. 








Alla bilder är lånade från weheartit.

Kram Elisabeth!💕

Lussebullar

Hej på er! Igår passerade vi andra advent och jag har inga julkänslor alls vilket känns super tråkigt... Men jul blir det ändå och förra helgen bakade jag lussebullar, det är liksom obligatoriskt hemma hos oss;) Samma recept som de två senaste åren, länken hittar ni här.
 
Denna jul gjorde jag vaniljsnurror av saffransdegen också för att få lite variation på det hela.
 
Kram Elisabeth!♥
 
 

En underbart god efterrätt

Hej på er! Sitter och mumsar på mjuk pepparkaka med lingongrädde just nu, så otroligt gott. Mamma har varit i farten och bakat;) Men jag tänker bjuda er på ett recept på något helt annat denna gång.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla den så den får förbli namnlös ett tag framöver. Ni som följer bloggen på instagram (under namnet @daxforfika) har redan sett denna skapelse. Den består av en kexbotten och på det en massa gottigheter. Ett enkelt lägga ihop recept utan några mått på vilken mängd man ska ha, man bestämmer själv;) 


Till en början hade jag tänkt att ha kondenserad mjölk på men den var slut i affären. Då tänkte jag koka egen kolasås och vet ni vad? Den ljusa sirapen var också slut, jag blev galen och tillslut fick det bli färdig kolasås på flaska.

• Digistivekex
• Cookies 
• Smör/margarin 

Mosa kexen och kakorna och blanda i det smälta fettet. Utgå från smulorna och variera fettet efter det, ska kunna tryckas ut i en springform. Grädda på 200°C tills det fått lite färg och "satt sig". 

• Kolasås
• Vispad grädde 
• Banan
• Inlagda mandariner
• Daim 

Låt botten svalna och lägg sedan på resten av gottigheterna i följande ordning. Klart!




Kram Elisabeth!💕

Sockerkaka

Hej på er! Sockerkaka som man bakar alldeles för sällan nu för tiden, något som är så sjukt gott! Men det här receptet som jag provade blev inte alls bra, kaka blev vit och torr. Så ni får inget recept, tänker inte dela recept som jag inte själv är nöjd med. Men ni får lite bilder att titta på, några wienerbröd kom även med på bilderna.
 
Kram Elisabeth!♥

Schackrutor

Hej på er! Småkakor är något som jag älskar att äta men sällan blir nöjd med när jag bakar. Favoriterna är brysselkex, drömmar och såklart dessa undebara schackrutor. Dom ska ni få recept på idag.
 
Schackrutor 
• 4.5 dl vetemjöl
• 1 dl socker 
• 200g margarin eller smör 
• 4 tsk vaniljsocker
• 2 msk kakao
 
Blanda vetemjölet, sockret och matfettet i bitar i en matberedare. Det går såklart också att blanda för hand. Blanda i vaniljsocker. Dela degen i 2 lika stora delar. Ena degen ska nu blandas med kakaon. Rulla ut fyra längder, 2 ljusa och 2 mörka. Lägg dom i schackmönster ovanpå varandra. Låt degen ligga i kylskåp ett tag tills den inte är jätte mjuk. Skär dom i ca 0,5 cm tjocka skivor. Grädda kakorna på 200°C i 8-10 minuter
Jag tycker att det är svårt att få dem fina men goda är de iallafall.
 
Kram Elisabeth!♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!